BLOG
TRAMER KAYDI sizi korkutmasın !

Araçta TRAMER KAYDI var demek, o araç alınmaz veya satılmaz anlamına gelmiyor. Ülkemizde bir yıl içerisinde yaklaşık 3.000.000 adet irili ufaklı hasar meydana geliyor. Hasarın oluşması veya büyüklüğünden çok, nerede ve nasıl oluştuğu çok daha önem kazanıyor.

Öncelikle araçta tramer kaydı olması aracın hasarının kaskodan ve sigortadan karşılandığını gösterir. Bu mühim çünkü tramer kaydının olmaması aracın hasarsız olduğunu göstermez. Araç bilinmeyen şartlarda ve oksijen kaynak kullanılarak onarılmış olabilir. Tramer kaydından sakınmak amacıyla mevcut hasarı kaskodan ve dolayısıyla ehil iş yerlerinde yaptırmak yerine düşük maliyetle herhangi bir yerde ve “iade eder” düzeyde yaptırmak, oksijen kaynağıyla kesilip birleştirilen araçların caddelerde mayın şeklinde dolaşması anlamına gelir. Tramer kaydı tertemiz olan aracımızın standart dışı onarım nedeniyle hareket halindeyken birden bire rot kolu yerinden çıkabilir veya boyası, verniği kısa zaman içinde pul pul dökülebilir.

Önemli olan hasarın işin ehli tarafından ve orijinal parça kullanılarak onarılmasıdır. Kasko ve sigorta zaten bu amaçla yaptırılır. Hem kaskoya bedel ödeyip hem de hasar onarımını tramer kaydından ve orijinal yedek parçadan sakınmak suretiyle “merdiven altı” işletmelerde oksijen kaynağıyla yaptırmak sektörümüzde son yıllarda karşılaşılan en büyük çelişkilerden biri.

Siz, siz olun trafik kurallarına her zaman uyun. Eğer bir kaza başınıza geldiyse de aracınızı ehil ellerde ve yetkili servislerde yaptırın.